Havrebullar

Du behöver 0.5 pkt jäst (25 g) 2.5 dl mjölk ljummen 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 tsk strösocker 0.5 st kesella...


8 portioner

Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 2.5 dl mjölk ljummen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 st kesella (125 g)
  • 1.5 dl havregryn små
  • 5.5 dl vetemjöl

Pensling:

vatten
havregryn

Gör så här

Smula jästen i degbunken och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör i småklickar, salt, socker, kesella och havregryn. Arbeta i vetemjöl till en smidig deg som inte får vara för fast. Täck över och ställ degen att jäsa 45 minuter. Knåda om degen och trilla lika stora bullar. Sätt dem med snålt mellanrum på papprad plåt så att de kan jäsa samman till en kaka. Pensla med vatten och strö på havregryn. Jäs bullarna till dubbel storlek, 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter. Låt kallna under bakduk på galler.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top