Inkokt lax

Du behöver 1 kg laxfilé skinn- och benfri i bit Kokspad: 1 l vatten 4 msk rödvinsvinäger 1 msk salt 1 st morot liten skalad...


8 portioner

Du behöver

  • 1 kg laxfilé skinn- och benfri i bit

Kokspad:

1 l vatten
4 msk rödvinsvinäger
1 msk salt
1 st morot liten skalad i skivor
1 st rödlök liten skalad i skivor
1 tsk vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st dill kvistar

Garnering:

tunna morotsskivor kokta
citronklyftor små
majonnäs

Gör så här

Välj huvudända eller mittbit av laxen för att få en tjock filé. Blanda kokspadets ingredienser i en traktörpanna eller annan vid kastrull som rymmer hela fiskbiten. Koka samman spadet cirka 10 minuter. Lägg fiskbiten i spadet, koka upp igen och låt fisken sjuda 5 minuter. Ställ hela pannan svalt och låt fisken kallna i spadet. Lägg upp fisken på fat och garnera. Servera med dillmajonnäs.


Kommentar:
Tips: Fisken kan läggas på fat och skedas med gelé på 1 blad blötlagd gelatin som smälts i 3/4 dl kokande fiskspad. Låt kallna så att vätskan börjar stelna innan den skedas över fisken. Kan göras dagen före servering.

Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top