Labana (färskostdip)

Du behöver 1 l yoghurt naturell 1 tsk salt 1.5 st pressade vitlöksklyftor 1 tsk mynta torkad 1 msk olivolja Gör så här 1 Rör...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l yoghurt naturell
  • 1 tsk salt
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mynta torkad
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Rör yoghurten med salt. Lägg ett tunt tyg i en sikt och häll i yoghurten. Man kan även använda kaffefilter. Låt yoghurten droppa av i ett dygn. (Ta vara på vasslan som kan drickas eller användas som degvätska till bakning.)

2
Rör upp yoghurten med vitlök och smaka av med salt. Bred ut yoghurten med en sked i en vid skål. Strö på smulad mynta och droppa på olja.

3
God att doppa bröd eller råa grönsakspinnar i.


Kommentar:
Det här är ett recept av Bassam Fotari, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top