Festsallad

Du behöver 2 st vita bönor (à 400 g) naturella limefrukt rivet skal av 1 2 msk limesaft färskpressad 1.5 dl olivolja 1 dl oregano...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st vita bönor (à 400 g) naturella
  • limefrukt rivet skal av 1
  • 2 msk limesaft färskpressad
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl oregano hackad färsk eller
  • 1.5 msk oregano torkad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 1 st haricots verts (400 g)
  • 2 st salladsmix eller 1 stort huvud strimlad isbergssallad
  • 1 st körsbärstomater (250 g)

Gör så här

1
Låt de vita bönorna rinna av väl. Lägg dem i en rymlig bunke. Blanda en marinad av limeskal och saft, olivolja, hackad oregano, salt och peppar. Häll marinaden över bönorna. Blanda om försiktigt, täck med plastfilm och placera bunken kallt. Låt bönorna marineras över natten eller några timmar.

2
Låt haricots verts-bönorna rinna av väl. Dela dem och blanda dem varsamt med de vita bönorna, salladsmixen eller strimlad isbergssallad och hela körsbärstomater.

3
Förvara salladen svalt tills den serveras. Ställ gärna fram en flaska olivolja och balsamvinäger, så att var och en kan ta för sig.


Kommentar:
Den här salladen ingår i en studentbuffé. För fler recept klicka på länkarna!
Den här salladen förbereds med fördel dagen före festen. Sedan är det bara att blanda ner de sista ingredienserna, haricots verts, sallad och tomater, några timmar före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top