Choklad- och banantårta

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker 0.75 dl vetemjöl 2 msk kakaopulver 2 tsk bakpulver Fyllning: 5 dl vispgrädde som vispas 5.5 st...


15 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

5 dl vispgrädde som vispas
5.5 st banan som skivas
2 dl mandel som grovhackas

Dekoration:

1 dl vispgrädde som vispas
vindruvor
kumquats

Gör så här

1
Vispa ägg och socker. Blanda med övriga ingredienser. Klä en plåt med kanter (25 x 35 cm) med smort bakplåtspapper. Häll i smeten. Grädda kakan i 250 graders ugnsvärme cirka 5 minuter. Gör ytterligare en sats under tiden.

2
Dela kakorna tvärs över. Fördela den blandade fyllningen mellan bottnarna. Bred grädden över “taket” och dekorera med frukt.


Kommentar:
För tårtan i fyra lager behövs två satser kaka. Smeten är beräknad till 2 av de 4 bottnarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top