Gazpacho med musselspad

Du behöver 1 st paprika helst flådd 2 st stora tomater flådda 1 st lök grovhackad gul 1 st vitlöksklyfta hackad 2 msk olivolja 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st paprika helst flådd
  • 2 st stora tomater flådda
  • 1 st lök grovhackad gul
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 st krossade tomater (400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk peppar hackad färsk spansk
  • 2.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl musselspad
  • 0.5 tsk salt och 1

Gör så här

1
Skär paprika och tomater i bitar. Lägg dem tillsammans med lök och vitlök i en kastrull med het olja. Fräs 3 minuter under omrörning. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, chili, vin och musselspad (från kokning av färska musslor. Musslor kan serveras som garnering till soppan.)

2
Koka ihop soppan 8-10 minuter. Purea den alldeles slät i mixer eller med mixerstav. Späd med mer vin eller vatten om så behövs. Låt soppan kallna.

3
Smaka av den kalla soppan med salt och peppar. Servera den med spröda gurkstavar.


Kommentar:
Det här är ett recept av Outi Sartiala, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top