Pepparmyntste

Du behöver pepparmynta mynta marockansk citronmeliss Gör så här 1 Lägg skotten direkt i kannan och häll kokande vatten över. Låt dra i minst 5...


1 portion

Du behöver

  • pepparmynta
  • mynta marockansk
  • citronmeliss

Gör så här

1
Lägg skotten direkt i kannan och häll kokande vatten över. Låt dra i minst 5 minuter.

2
Myntor är tacksamma växter att odla själv. Du kan odla dem i kruka eller fritt i landet. Myntor är även bra för matsmältningen, så ett te på sådana passar utmärkt att dricka efter en god måltid. Skörda precis före blomningen. Klipp av toppskotten. Vill du torka bladen, häng dem upp och ner i små buketter. Annars går det lika bra att använda färska blad under säsong.


Kommentar:
Fler recept från Capellagården hittar du nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top