Blomkålssallad

Du behöver 1 st blomkålshuvud stort 2 st citron 2 st hårdkokta ägg 12.5 st oliver svarta urkärnade 2.5 st salladslökar (eller 1 bit purjolök)...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud stort
  • 2 st citron
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 12.5 st oliver svarta urkärnade
  • 2.5 st salladslökar (eller 1 bit purjolök)

Dressing:

0.75 dl olivolja
citron saften av 1/2
2.5 msk vatten
1.5 tsk senap ljus fransk
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Skär bort den hårda stocken från blomkålen och dela huvudet i buketter. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka blomkålsbuketterna nätt och jämnt mjuka. Låt dem rinna av och lägg i en skål.

2
Skala citronerna och lossa fruktköttet. Skär det i bitar och blanda med blomkålen. Skala äggen, skär dem i klyftor och lägg ner i salladen. Blanda också i svarta oliver och hackad salladslök (eller purjolök).

3
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen medan blomkålen fortfarande är varm. Låt stå och dra före serveringen.


Kommentar:
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top