Asiatisk fisksoppa med wasabimajonnäs

Du behöver 400 g laxfilé 1 st röd chilifrukt 2 st vitlöksklyftor 2 msk ingefära fint riven färsk 2 st salladslökar 100 g sockerärtor 1/2-1...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära fint riven färsk
  • 2 st salladslökar
  • 100 g sockerärtor
  • 1/2-1 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk korianderfrön stötta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 l fiskbuljong
  • 0.5 dl fisksås thailändsk
  • 0.5 st koriander knippe hackad

Wasabimajonnäs:

1 st ägg
2.5 msk wasabi
0.5 dl olivolja
1 dl matolja
salt

Gör så här

1
Skär laxen i kuber. Dela och kärna ur och finhacka chilifrukten. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Hacka salladslöken och strimla sockerärtorna. Hetta upp båda oljorna i en kastrull. Fräs chilifrukt, vitlök, ingefära och salladslök ett par minuter. Häll i korianderfrön, kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås. Sjud soppan under lock i 5 minuter. Lägg sedan till sist ner laxen, sockerärtorna och koriandern och låt dem ligga i några minuter.

2
Vispa samman ägg och wasabi. Tillsätt oljorna en i taget i en tunn stråle medan du vispar. Det ska tjockna till en majonnäs.

3
Salta efter behag.

4
Servera soppan med en klick wasabimajonnäs i varje portion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top