Grissini

Du behöver 0.5 pkt jäst (25 g) 3 dl mjölk ljummen 25 g smör eller margarin 1 tsk salt 1 tsk strösocker 6.5 dl vetemjöl...


30 portioner

Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl mjölk ljummen
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka i matfett och tillsätt salt och socker. Arbeta i mjölet, men spara 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen väl, helst i maskin. Jäs degen ca 40 minuter under bakduk.

2
Stjälp upp degen. Dela den i små bitar och trilla ut dem till ca 30 cm långa längder. Lägg dem tätt på papprad plåt. Jäs dem under bakduk cirka 20 minuter.

3
Duscha längderna med rumstempererat vatten ur duschflaska och sätt in plåten mitt i ugnen i 175 grader 25-30 minuter tills bröden fått gyllene färg och är torra och knapriga. Låt kallna på galler utan bakduk. Förvara dem torrt.


Kommentar:
(baka 3 satser till 20 gäster)

Detta är ett av flera recept som ingår i Icakurirens härliga försommarbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top