Örtfiskekaker

Du behöver 1 kg skinn- och benfri filé av kolja, långa eller torsk 1 1/4 msk salt ca 1 liter mjölk 75 g mjukt smör...


40 portioner

Du behöver

  • 1 kg skinn- och benfri filé av kolja, långa eller torsk
  • 1 1/4 msk salt
  • ca 1 liter mjölk
  • 75 g mjukt smör eller margarin
  • 2 1/2 msk potatismjöl
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 1/2 dl örtblandning av rivet skal av 1 citron, hackad gräslök, hackad persilja

Gör så här

1
Mal eller mixa filéerna tillsammans med salt till en färs. Låt vila en halvtimme i kylskåp om tid finns.

2
Späd färsen med mjölken i en stråle medan maskinen går i lagom fart. Färs av fryst fisk tar inte upp hela mjölkmängden. Späd endast tills färsen får konsistens ungefär som hårdvispad grädde. Tillsätt matfett, potatismjöl och citronpeppar. Blanda nätt och jämnt in ingredienserna. Överarbeta inte. Blanda slutligen ner färdighackad örtblandning.

3
Forma färsen till bullar med en vattenfuktad liten sked, eller spritsa ut små bullar ur spritspåse. Platta till bullarna när de läggs i stekpanna. Stek dem gyllene på båda sidor. Kyl snabbt ner och förvara dem i kylskåp fram till servering. Kan frysas.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i Icakurirens härliga försommarbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top