Kycklingspett med vårprimörer

Du behöver 4 kycklingfiléer 3-4 tsk röd currypasta spett olja Ris: 2 dl jasminris 5 dl hönsbuljong 1 dl kokosmjölk 50 g smör 1 knippe...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 3-4 tsk röd currypasta
  • spett
  • olja
  • Ris:
  • 2 dl jasminris
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl kokosmjölk
  • 50 g smör
  • 1 knippe salladslök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Garnering:
  • 2 dl kokos
  • 2 dl jordnötter

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda dem med curryn. Trä köttet på spett. Hetta upp oljan i en panna och stek spetten i 5-6 minuter tills köttet är genomstekt.

2
Blanda ris, buljong och kokosmjölk i en kastrull. Låt koka upp, sjud sedan under lock i 20 minuter tills riset är mjukt. Tillsätt smör, rör tills det smält. Rensa och hacka löken. Rensa och strimla paprikorna. Blanda ner dem i riset när 5 minuter återstår att koka. Rosta kokos i en torr panna så den får färg. Blanda med jordnötterna. Strö över maten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top