Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 3-4 tsk röd currypasta
- spett
- olja
- Ris:
- 2 dl jasminris
- 5 dl hönsbuljong
- 1 dl kokosmjölk
- 50 g smör
- 1 knippe salladslök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- Garnering:
- 2 dl kokos
- 2 dl jordnötter
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda dem med curryn. Trä köttet på spett. Hetta upp oljan i en panna och stek spetten i 5-6 minuter tills köttet är genomstekt.
2
Blanda ris, buljong och kokosmjölk i en kastrull. Låt koka upp, sjud sedan under lock i 20 minuter tills riset är mjukt. Tillsätt smör, rör tills det smält. Rensa och hacka löken. Rensa och strimla paprikorna. Blanda ner dem i riset när 5 minuter återstår att koka. Rosta kokos i en torr panna så den får färg. Blanda med jordnötterna. Strö över maten.