Kött att grilla

Du behöver Marinad till ca 1 kg nötkött: 1 dl soja 2 dl olivolja 1 tsk svartpeppar 2 st vitlöksklyftor finhackade Marinad till skivor av...


4 portioner

Du behöver

Marinad till ca 1 kg nötkött:

1 dl soja
2 dl olivolja
1 tsk svartpeppar
2 st vitlöksklyftor finhackade

Marinad till skivor av ca 1 kg lammstek:

saft av 1 apelsin
1 dl solrosolja eller rapsolja
1 msk rosmarin torkad
1 tsk svartpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna. Vänd köttet i marinaden och låt det gärna ligga en stund och dra. Salta och lägg på het grill.


Kommentar:
Satsa på entrecôte att grilla när det säljs till bra pris. Det melerade köttet blir saftigt på grillen.

Grilla som biffar eller i rejäla tärningar som träs på spett, blötlagda om det är träpinnar. Lammsteken blir också jättefin att grilla i skivor. Varför inte grilla två sorters kött? Beräkna åtminstone 200 gram benfritt kött per person när det är grillat. 1 mindre om du har många tillbehör. Tänk också på att salladerna räcker till fler personer om du har mer än en sort.

Detta är ett av recepten som ingår i Icakurirens grillmeny. Se länkarna för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top