Beurre blanc/Vit smörsås

Du behöver 3 msk äppelcidervinäger 2 st schalottenlökar finhackade 0.5 dl vispgrädde 150 g smör rumstempererat och osaltat salt svartpeppar hackad dill saft nypressad av...


2 portioner

Du behöver

  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 150 g smör rumstempererat och osaltat
  • salt svartpeppar
  • hackad dill
  • saft nypressad av 1

Gör så här

1
Koka ihop vinäger och schalottenlök i en rätt liten kastrull. Vispa grädden lätt och blanda den i vinäger-lök-koket. Koka upp blandningen.

2
Dags att montera såsen: Ta kastrullen från värmen och tillsätt tärningar av rumstempererat (inte kallt) och helst osaltat smör. Det gör såsen blank, samtidigt som den får en färsk, fin smörsmak.

3
Smaka av med salt, ganska generöst med nymald svartpeppar, hackad dill och saft av lime eller citron. Servera med röding, potatiskompott och gurknudlar, se länkar!


Kommentar:
Det här receptet kommer från Östersundskrogen Innefickan. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top