Du behöver
- 3 msk äppelcidervinäger
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 0.5 dl vispgrädde
- 150 g smör rumstempererat och osaltat
- salt svartpeppar
- hackad dill
- saft nypressad av 1
Gör så här
1
Koka ihop vinäger och schalottenlök i en rätt liten kastrull. Vispa grädden lätt och blanda den i vinäger-lök-koket. Koka upp blandningen.
2
Dags att montera såsen: Ta kastrullen från värmen och tillsätt tärningar av rumstempererat (inte kallt) och helst osaltat smör. Det gör såsen blank, samtidigt som den får en färsk, fin smörsmak.
3
Smaka av med salt, ganska generöst med nymald svartpeppar, hackad dill och saft av lime eller citron. Servera med röding, potatiskompott och gurknudlar, se länkar!
Det här receptet kommer från Östersundskrogen Innefickan. För fler recept klicka på länkarna.