Pekanpaj från Vallåkra

Du behöver Pajdeg: 2 dl kesella gourmet 3.5 dl vetemjöl 25 g margarin rumsvarmt 0.5 tsk salt vatten ca 2 msk kallt Fyllning: 3.5 dl...


6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

2 dl kesella gourmet
3.5 dl vetemjöl
25 g margarin rumsvarmt
0.5 tsk salt
vatten ca 2 msk kallt

Fyllning:

3.5 dl pekannötter
2 dl sirap
0.5 dl farinsocker
1 dl råsocker
3 st ägg
40 g smör brynt

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare, forma degen till en boll, vira in i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten. Kavla ut den och tryck ut i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ in i frysen 20 minuter.

2
Sätt ugnen på 175 grader.

3
Lägg nötterna i botten på formen. Rör ihop de övriga ingredienserna, smöret sist och häll dem över nötterna. Grädda i ugnens nedre del 35-40 minuter. Servera den ljumma pajen med god vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top