Vanilj- & bärpaj

Du behöver Pajdeg: 125 g smör eller margarin 100 g florsocker 1 st ägg 150 g vetemjöl salt lite Fyllning: 1 pkt Ädel Vaniljvisp 2...


6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
100 g florsocker
1 st ägg
150 g vetemjöl
salt lite

Fyllning:

1 pkt Ädel Vaniljvisp 2 1/2 dl
2 dl vispgrädde
500 g bär valfria blandade

Garnering:

mynta eller citronmeliss

Gör så här

1
Rör matfett och florsocker ljust och luftigt. Rör i ägget. Arbeta in mjöl och salt till en deg. Svep in degen i lite plastfilm och låt den vila svalt i kylskåpet i cirka 2 timmar.

2
Kavla ut degen först, eller tryck ut den direkt i en smord pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Grädda pajskalet i 225 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna.

3
Gör vaniljkrämen enligt anvisningen på paketet.

4
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i krämen.

5
Häll krämen i det avsvalnade skalet. Lägg på bären och garnera med lite mynta eller citronmeliss. Servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top