Frukostbullar

Du behöver 25 g jäst 4 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja 1 msk socker 1 msk salt 1 dl vetekli vetemjöl ca 9-10 dl...


15 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 4 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 dl vetekli
  • vetemjöl ca 9-10 dl

Gör så här

1
Arbeta ihop degen på kvällen och låt den kalljäsa i kylen under natten. Grädda på morgonen!

2

3
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Slå på resten av vattnet och rör i olja, socker och salt. Tillsätt vetekli och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Degen ska bli ganska fast. Knåda in resten av mjölet på bakbordet. Dela degen i 15 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. Lägg en handduk över. Låt jäsa i kylskåp över natten.

4
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top