Gazpacho

Du behöver 1 st paprika urkärnad grön 2 st tomater skalade 0.5 st gurka 1 st lök liten 0.5 l tomatjuice 3 dl grönsaksbuljong 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st paprika urkärnad grön
  • 2 st tomater skalade
  • 0.5 st gurka
  • 1 st lök liten
  • 0.5 l tomatjuice
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • salt svartpeppar, några droppar tabasco
  • 2 st vitlöksklyftor

Tillbehör:

1 st paprika hackad röd
0.5 st gurka hackad
gräslök finskuren

Gör så här

Skölj och kärna ur paprikan. Skölj tomaterna och gurkan. Skala löken. Skär grönsakerna i stora bitar och blanda i mixer. Kör tills blandningen är riktigt finfördelad. Slå i tomatjuicen. Häll purén i en stor skål och rör i buljong, olivolja, vinäger och citronsaft. Pressa ner vitlöksklyftorna och smaka av med salt, peppar och tabasco. Soppan äts kall så låt den stå övertäckt i kylen minst två timmar före servering. Njut den tillsammans med tillbehören!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top