Du behöver
- 100 g mörk blockchoklad
- 1.25 dl vispgrädde
- 25 g kokosfett
- 200 g getmesost (brunost)
- 0.5 dl råsocker att rulla tryfflarna i
Gör så här
Bryt chokladen i bitar och smält dem i mikron på högsta effekt tillsammans med grädden. Börja med 45 sekunder och rör så om med gaffel. Mikra ytterligare 15 sekunder i sänder tills chokladen är smält. Rör då i kokosfettet. Riv mesosten grovt och smält den på mellaneffekt med samma teknik som ovan. När den börjar bubbla och sprätta rörs den ner i chokladblandningen. Om smeten inte blir helt jämn gör det inget – det blir faktiskt extra gott. Ställ i kylen tills smeten halvstelnat till formbarhet, ca 1 timme. Forma en teskedsmängd i taget till en liten boll, rulla i råsocker och förvara i kyl till serveringsdags. Håller ca 5 dagar.
<b>Tips: </b>
Vill du ha sötare tryffel väljer du blockchoklad. Renare chokladsmak kräver högre kakaohalt.