Mesosttryffel

Du behöver 100 g mörk blockchoklad 1.25 dl vispgrädde 25 g kokosfett 200 g getmesost (brunost) 0.5 dl råsocker att rulla tryfflarna i Gör så...


35 portioner

Du behöver

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1.25 dl vispgrädde
  • 25 g kokosfett
  • 200 g getmesost (brunost)
  • 0.5 dl råsocker att rulla tryfflarna i

Gör så här

Bryt chokladen i bitar och smält dem i mikron på högsta effekt tillsammans med grädden. Börja med 45 sekunder och rör så om med gaffel. Mikra ytterligare 15 sekunder i sänder tills chokladen är smält. Rör då i kokosfettet. Riv mesosten grovt och smält den på mellaneffekt med samma teknik som ovan. När den börjar bubbla och sprätta rörs den ner i chokladblandningen. Om smeten inte blir helt jämn gör det inget – det blir faktiskt extra gott. Ställ i kylen tills smeten halvstelnat till formbarhet, ca 1 timme. Forma en teskedsmängd i taget till en liten boll, rulla i råsocker och förvara i kyl till serveringsdags. Håller ca 5 dagar.


Kommentar:
<b>Tips: </b>
Vill du ha sötare tryffel väljer du blockchoklad. Renare chokladsmak kräver högre kakaohalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top