Elsies rabarberpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 2 1/2 msk grädde eller vatten Smet: 75 g malen eller finhackad sötmandel 75...


4 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 msk grädde eller vatten
  • Smet:
  • 75 g malen eller finhackad sötmandel
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 4-5 dl ansad, finskuren rabarber
  • socker
  • kanel

Gör så här

1
Mät upp mjölet i en skål. Fördela smöret i mjölet till en grynig massa. Häll i grädde eller vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Det går också utmärkt att använda matberedare. Låt degen vila cirka 1 timme på svalt ställe.

2
Gör smeten under tiden. Skålla och skala mandeln och mal eller finhacka den. Arbeta samman samtliga ingredienser till smeten. Använd matberedare.

3
Kavla och tryck ut pajdegen i en form, cirka 30 cm i diameter.

4
Förgrädda pajskalet i 225 grader i cirka 10 minuter. Fyll sedan skalet med finskuren, skalad rabarber. Strö över socker och kanel och häll till sist över smeten. Grädda kakan i 150 grader i 40-60 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top