Gazpacho

Du behöver 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 1 skalad och urkärnad slanggurka 3 tomater 1 burk/pkt, 450-500 g, passerade tomater 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 skalad och urkärnad slanggurka
  • 3 tomater
  • 1 burk/pkt, 450-500 g, passerade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Garnering:
  • 5 skivor formfranska
  • 1 finhackad röd lök
  • 4 selleristjälkar

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och dela paprikan, skär gurkan i bitar samt tärna tomaterna. Lägg alla grönsakerna i en matberedare tillsammans med de passerade tomaterna. Kör till soppkonsistens.

2
Är soppan är för tjock, späd med lite vatten eller buljong och smaka av. Balansera med olja och vinäger.

3
Rosta brödskivorna eller stek dem lätt gyllenbruna. Skär dem i små tärningar.

4
Toppa soppan med finhackad rödlök och brödkrutonger vid servering. Stoppa gärna ner en stjälk selleri i varje glas. Med bröd till är lunchen komplett.


Kommentar:
Gör soppan hemma och förvara den på termos. Stoppa ner några isbitar i termosen så håller den sig kall längre.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top