Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 1 skalad och urkärnad slanggurka
- 3 tomater
- 1 burk/pkt, 450-500 g, passerade tomater
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- Garnering:
- 5 skivor formfranska
- 1 finhackad röd lök
- 4 selleristjälkar
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och dela paprikan, skär gurkan i bitar samt tärna tomaterna. Lägg alla grönsakerna i en matberedare tillsammans med de passerade tomaterna. Kör till soppkonsistens.
2
Är soppan är för tjock, späd med lite vatten eller buljong och smaka av. Balansera med olja och vinäger.
3
Rosta brödskivorna eller stek dem lätt gyllenbruna. Skär dem i små tärningar.
4
Toppa soppan med finhackad rödlök och brödkrutonger vid servering. Stoppa gärna ner en stjälk selleri i varje glas. Med bröd till är lunchen komplett.
Gör soppan hemma och förvara den på termos. Stoppa ner några isbitar i termosen så håller den sig kall längre.