Salladstallrik

Du behöver salladsblad gärna röd ekblad bacon brödskivor vita tomater små hela tomater eller stora skivade färsk lök gärna salladslök ost balsamvinäger eller pressad citron...


4 portioner

Du behöver

  • salladsblad gärna röd ekblad
  • bacon
  • brödskivor vita
  • tomater små hela tomater eller stora skivade
  • färsk lök gärna salladslök
  • ost
  • balsamvinäger eller pressad citron
  • basilika oregano eller mejram

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg upp salladen vackert på tallrikarna. Klipp baconet i bitar och stek det 5 minuter i ugnen. Skär brödet i tärningar och stek tillsammans med baconet ytterligare några minuter tills brödet är gyllenbrunt.

2
Fördela på tallrikarna och lägg på tomater. Strimla löken, tärna osten och strö över. Droppa lite balsamvinäger över salladen.

3
Dekorera med en örtkvist.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top