Gazpacho

Du behöver 2.5 skiva vitt bröd 500 g mogna tomater 1 st gurka 2.5 st vitlöksklyftor 1 st grön paprika 1 st röd paprika 1.25...


4 portioner

Du behöver

  • 2.5 skiva vitt bröd
  • 500 g mogna tomater
  • 1 st gurka
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1.25 dl olivolja
  • 2.5 msk sherryvinäger
  • salt och svartpeppar
  • färska örter
  • filodeg eller smördeg

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och smula ner dem i en skål. Häll på lite vatten och låt dra medan du förbereder det andra. Snitta tomaterna i toppen, doppa i kokande vatten och lägg i isvatten (så stoppar kokprocessen). Dra av skalet, halvera dem och kärna ur dem. Skala gurkan, halvera den och kärna ur den. Halvera och kärna ur paprikorna. Kör grönsakerna i mixer eller matberedare och kör till en puré. Smaka av med kryddor och vinäger – prova dig fram. Späd eventuellt med lite vatten om du vill ha en lösare konsistens.

2
Låt purén stå kallt före serveringen.

3
Garnera med finhackade färska örtkryddor och hackad schalottenlök, som läggs på ett litet flarn av smördeg eller filodeg.


Kommentar:
Receptet är framtaget av mästerkocken Niklas Ekstedt i Helsingborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top