Du behöver
- 1 kg krusbär
- 2 st röda paprikor
- 1 st pepparfrukt röd
- 1 st korinter påse
- 1.5 dl äppelcidervinäger
- 5 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1 msk senapsfrö gult
Valfri mängd av:
koriander gurkmeja, paprikapulver, kanel, tabasco eller jalapenosås
Gör så här
1
Skölj och snoppa krusbären. Skölj och kärna ur paprika och pepparfrukt. Mixa allt i matberedaren. Blanda moset med korinter, vinäger, socker, salt och senapsfrö i en kastrull.
2
Koka chutneyn utan lock på svag värme minst en timme men gärna mer.
3
Tillsätt under tiden kryddor efter smak.
4
Ta grytan av värmen när chutneyn blivit tjock och glansig. Skumma ytan och rör ner konserveringsmedel. Fyll chutneyn på väl rengjorda varma glasburkar, förslut genast och förvara svalt.
En kryddstark, syrlig sås som sätter sprätt på många rätter. Hur stark man vill ha den är kockens ensak. Börja med 1 tsk vardera av kryddorna och smaka efter hand.
Klicka på länkarna här intill för fler bäriga recept från Hus & Hem!