Chutney på krusbär

Du behöver 1 kg krusbär 2 st röda paprikor 1 st pepparfrukt röd 1 st korinter påse 1.5 dl äppelcidervinäger 5 dl strösocker 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg krusbär
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st pepparfrukt röd
  • 1 st korinter påse
  • 1.5 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrö gult

Valfri mängd av:

koriander gurkmeja, paprikapulver, kanel, tabasco eller jalapenosås

Gör så här

1
Skölj och snoppa krusbären. Skölj och kärna ur paprika och pepparfrukt. Mixa allt i matberedaren. Blanda moset med korinter, vinäger, socker, salt och senapsfrö i en kastrull.

2
Koka chutneyn utan lock på svag värme minst en timme men gärna mer.

3
Tillsätt under tiden kryddor efter smak.

4
Ta grytan av värmen när chutneyn blivit tjock och glansig. Skumma ytan och rör ner konserveringsmedel. Fyll chutneyn på väl rengjorda varma glasburkar, förslut genast och förvara svalt.


Kommentar:
En kryddstark, syrlig sås som sätter sprätt på många rätter. Hur stark man vill ha den är kockens ensak. Börja med 1 tsk vardera av kryddorna och smaka efter hand.
Klicka på länkarna här intill för fler bäriga recept från Hus & Hem!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top