Kräftsallad med avokadokräm

Du behöver 1 burk (ca 400 g) kräftstjärtar i lag 2 msk hackad dill 1-2 krm citronpeppar några salladsblad, t.ex romansallad 1 kruka rucolasallad 6...


2 portioner

Du behöver

  • 1 burk (ca 400 g) kräftstjärtar i lag
  • 2 msk hackad dill
  • 1-2 krm citronpeppar
  • några salladsblad, t.ex romansallad
  • 1 kruka rucolasallad
  • 6 champinjoner
  • 1 bit gurka
  • 1/2 paprika
  • 2 salladslökar
  • 4-6 körsbärstomater
  • Avokadokräm:
  • 1 avokado
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • pepparmix

Gör så här

1
Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Lägg dem i en skål och smaksätt med hackad dill och citronpeppar. Blanda väl.

2
Skölj och ansa de båda salladssorterna. Bottna portionsskålar med hela salladsblad. Finhacka därefter rucolasalladen och lägg den ovanpå. Ansa och skiva champinjonerna.

3
Skär gurka, paprika och salladslök i bitar. Dela tomaterna. Varva alltsammans på salladen och lägg på kräftstjärtarna.

4
Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mixa det tillsammans med matlagningsyoghurt tills en slät kräm bildas. Stavmixer, mixer eller matberedare ger bra resultat. Smaka av med salt och peppar.

5
Klicka krämen över salladen och servera resten i en separat skål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top