Du behöver
- 1 burk (ca 400 g) kräftstjärtar i lag
- 2 msk hackad dill
- 1-2 krm citronpeppar
- några salladsblad, t.ex romansallad
- 1 kruka rucolasallad
- 6 champinjoner
- 1 bit gurka
- 1/2 paprika
- 2 salladslökar
- 4-6 körsbärstomater
- Avokadokräm:
- 1 avokado
- 1 dl matlagningsyoghurt
- salt
- pepparmix
Gör så här
1
Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Lägg dem i en skål och smaksätt med hackad dill och citronpeppar. Blanda väl.
2
Skölj och ansa de båda salladssorterna. Bottna portionsskålar med hela salladsblad. Finhacka därefter rucolasalladen och lägg den ovanpå. Ansa och skiva champinjonerna.
3
Skär gurka, paprika och salladslök i bitar. Dela tomaterna. Varva alltsammans på salladen och lägg på kräftstjärtarna.
4
Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mixa det tillsammans med matlagningsyoghurt tills en slät kräm bildas. Stavmixer, mixer eller matberedare ger bra resultat. Smaka av med salt och peppar.
5
Klicka krämen över salladen och servera resten i en separat skål.