Gräddtårta

Du behöver Tårtbotten: 4 st ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver Till formen (2-liters): margarin ströbröd Fyllning: hallon...


10 portioner

Du behöver

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Till formen (2-liters):

margarin
ströbröd

Fyllning:

hallon och
3 dl vispgrädde vispad
3 msk florsocker (gärna jordgubbssmak)
0.5 l jordgubbar
1 näve citronmeliss småskuren

Dekorering:

3 dl vispgrädde vispad
0.5 l jordgubbar
citronmeliss
citron skal från 1

Gör så här

1
Vispa ägg och socker mycket fluffigt. Vispa varsamt ner mjölsorterna och bakpulvret, lite i sänder. Häll smeten i formen som smorts in med smör och beströtts med ströbröd. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 30 minuter.

2
Dela den avsvalnade kakan i tre bottnar. Fördela hälften av hallonen/ blåbären på tårtfatet. Placera den första kakplattan ovanpå bären. Blanda grädden med florsocker, jordgubbar och citronmeliss. Fördela hälften över kakan. Lägg på nästa botten, resten av bären och gräddblandningen. Lägg på den översta plattan. Bred generöst med grädde över hela kakan, även sidorna. Garnera med jordgubbar, citronmeliss och tunna strimlor av citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top