Du behöver
- 25 g jäst
- 6 dl Ljummet vatten
- 1.5 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 16 dl kärnvetemjöl
- 1 dl tomater hackade soltorkade
Gör så här
1
Lös upp jästen i ljummet vatten, rör i salt och olivolja och arbeta in det mesta av mjölet (spara lite mjöl till utbakning). Knåda inte degen för mycket. Jäs degen 1 1/2 timme under duk.
2
Baka ut degen till ett stort bröd och lägg i en långpanna. Platta till det lite med handen. Jäs brödet 30 minuter.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Pensla brödet med olivolja, strö på en nypa Medelhavssalt och grädda brödet 20 minuter i ugnens nedre del.
5
Minska ugnsvärmen till 150 grader. Grädda brödet färdigt, 25-30 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på galler under duk.
6
Brödet kan också bakas ut som två mindre bröd.
Klicka på länkarna för fler recept från restaurang Farbror Elofs skafferi i skånska Billeberga!