Sparris med två såser

Du behöver sparris ca 600 g färsk grön Kokspad 1: vatten och salt 2 st stjärnanis hela 1 msk smör Kokspad 2: vatten och salt...


4 portioner

Du behöver

  • sparris ca 600 g färsk grön

Kokspad 1:

vatten och salt
2 st stjärnanis hela
1 msk smör

Kokspad 2:

vatten och salt
vitvinsvinäger några msk
3.5 st nejlika hela
1 msk smör

Spiskumminsås:

1.5 dl matlagningsyoghurt
salt och vitpeppar
1 tsk spiskummin malen
tryffelolja några droppar

Havssås:

1.5 dl crème fraîche
0.5 st rödlök
1 dl sticklökar hackad
salt och vitpeppar
50 g löjrom

Gör så här

1
Dela sparrisarna i två buntar och skär bort de tjocka ändarna. Gör i ordning två kokspad och sjud dem nätt och jämnt mjuka.

2
Blanda ihop de två såserna.

3
Låt sparrisen rinna av och lägg den sparris som sjudit med stjärnanis på grillen några minuter. Servera den med havssås med löjrom.

4
Den andra sparrisen rinner bara av, läggs upp och klickas med spiskumminsåsen.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från restaurang Farbror Elofs skafferi i skånska Billeberga!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top