Sardellmajonnäs

Du behöver 2 st vitlöksklyftor krossade 1 tsk salt 5.5 st sardellfiléer 3 st äggulor 2 dl olivolja Gör så här 1 Mosa de krossade...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 tsk salt
  • 5.5 st sardellfiléer
  • 3 st äggulor
  • 2 dl olivolja

Gör så här

1
Mosa de krossade vitlöksklyftorna i en skål med salt; stöt eventuellt med mortel. Skär sardellerna i små bitar och mosa dem med vitlök och salt. Rör i äggulorna. Häll i oljan i en fin stråle under kraftig vispning och vispa (gärna med elvisp) tills majonnäsen tjocknar. Vispa den luftig och ställ den svalt till serveringen.

2
Servera som dip med bitar av bröd eller kex.


Kommentar:
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top