Fetafärsbiffar

Du behöver 1.5 msk veteströbröd osötat 0.5 dl vatten 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymalen fetaost ca 50 g i smulor 10 st gröna...


2 portioner

Du behöver

  • 1.5 msk veteströbröd osötat
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • fetaost ca 50 g i smulor
  • 10 st gröna pimientooliver grovhackade
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla med vattnet minst 10 minuter i en bunke. Tillsätt sedan salt, peppar, fetaost, olivhack och nötfärs. Rör hastigt ihop till jämn smet.

2
Forma fyra bulliga biffar med blöta händer. Stek i lätt brynt smör på dryg medelvärme, cirka 4 minuter på varje sida.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Du kan byta feta mot annan syrlig ost.
En kall, kokt, mosad potatis kan ersätta veteströbröd och vatten. Nötfärsen kan du byta mot bland- eller lammfärs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top