Rödbetsdipp

Du behöver 500 g färska rödbetor 1 dl matlagningsyoghurt 0.5 tsk salt 1 krm nymald vitpeppar 2.5 msk pepparrot finriven Gör så här 1 Klipp...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g färska rödbetor
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2.5 msk pepparrot finriven

Gör så här

1
Klipp av rödbetsstjälkarna 5 cm ovanför fästet och kasta blasten. Koka betorna i vatten som täcker tills de känns riktigt mjuka vid provstickning. Tiden beror på storleken, 10-40 minuter. Spola så i kallt vatten och kläm av skal och blast med händerna. Skiva, så kallnar de fort.

2
Mixa (gärna med stavmixer) betskivorna med 2 msk yoghurt (inte all, då blir dippen för tunn). Rör för hand i resten av yoghurten, salt, peppar och pepparrot efter din egen smak.

3
Servera till fiskspett och grillad potatissallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top