Syrlig marängpaj

Du behöver Botten: 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 tsk strösocker Fyllning: sylt blåbär, rabarber, surkörsbär eller hjortron Maräng: 4 st äggvitor 1.5 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

Botten:

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk strösocker

Fyllning:

sylt blåbär, rabarber, surkörsbär eller hjortron

Maräng:

4 st äggvitor
1.5 dl strösocker

Gör så här

1
Hacka eller mixa samman smör och mjöl, kavla eller pressa ut med handen i pajform, ca 25 cm tvärsöver. Stötta kanterna med alfolie och pricka botten. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i 225 grader varm ugn. Tag ut och låt svalna, tag bort folien.

2
Fördela sylten på pajbotten.

3
Vispa vitorna till fast skum. Var noga med att såväl skål som visp är helt fettfria, annars blir det inget pös. Vänd försiktigt ner lite socker i taget. Bred marängsmeten över sylten och grädda 8-10 minuter mitt i 150-gradig ugn till fin färg. Låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top