Grillspjäll av vildsvin

Du behöver 450 g revbensspjäll eller revbensspjäll av vildsvin 2 st squash Svartvinbärsmarinad: 1 dl svartvinbärssaft koncentrerad 0.5 dl olivolja 1 msk balsamvinäger apelsin rivet...


2 portioner

Du behöver

  • 450 g revbensspjäll eller revbensspjäll av vildsvin
  • 2 st squash

Svartvinbärsmarinad:

1 dl svartvinbärssaft koncentrerad
0.5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
apelsin rivet skal av 1
0.5 tsk torkad timjan
1 tsk senapspulver torrt

Lök:

1 st knipplök (5 st)
1 dl vispgrädde
1 krm salt vitpeppar

Potatisspett:

9 st kokt kall färskpotatis kalla färskpotatisar
6 st rädisor

Gör så här

1
1. Marinerat kött behöver endast torkas av innan det grillas långsamt på träkolsgrill, eller i ugn i 50-60 minuter i 200 graders grillvärme.

2
Sätt pannan mitt i ugnen.

3
2. Marinaden rörs ihop och används för omarinerat kött som får dra över natten.

4
3. Grilla eller koka squashskivorna knappt mjuka. Lägg upp köttet på skivorna på varsin tallrik.

5
4. Ansa och dela lökarna. Koka dem cirka 5 minuter i grädden. Smaka av med salt och peppar. Fördela lökarna på tallrikarna och skeda grädden över.

6
5. Trä potatisar och rädisor på spett. Pensla med olja och grilla potatisarna varma att serveras till köttet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top