Inlagda paprikor tricolore

Du behöver 1 kg paprika röd, grön, gul 4 dl olivolja Marinad: 1 st rödlök 6 st vitlöksklyftor salt och peppar 4 dl vitvinsvinäger 3...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg paprika röd, grön, gul
  • 4 dl olivolja

Marinad:

1 st rödlök
6 st vitlöksklyftor
salt och peppar
4 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
4 st lagerblad
4 st timjan kvistar färsk
7.5 st korianderfrön
4.5 st pepparkorn frö

Gör så här

1
Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken. Lägg rödlök, vitlök, vinäger, vatten och kryddor i en kastrull. Låt det koka upp. Lägg i paprikastrimlorna och låt dem koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

2
Sila från vätskan (det gör inget att kryddor och lök är kvar). Fördela paprikan i en glasburk. Fyll upp med en god olivolja. Förvara dem svalt.


Kommentar:
Tips!
Servera de här goda inlagda paprikorna till lamm eller kyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top