Paprika- & tomatsallad med fetaost

Du behöver 3 st paprikor stora röda 4 st tomater gula eller röda 250 g fetaost 100 g pinjenötter rostade 1 dl svarta oliver basilika...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor stora röda
  • 4 st tomater gula eller röda
  • 250 g fetaost
  • 100 g pinjenötter rostade
  • 1 dl svarta oliver
  • basilika

Dressing:

1 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader och grill. Lägg paprikorna på ett galler. Lägg alfolie i botten på ugnen. Grilla dem tills de blivit lite brända och fått blåsor. Vänd dem så att de får blåsor runt om. Ta ut dem och lägg dem i en plastpåse tills de svalnat. Dra loss skinnet och kärna ur dem under rinnande vatten. Skär paprikorna i strimlor och skiva tomaterna. Skiva osten och lägg ovanpå. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de får lite färg. Strö över oliver, pinjenötter och några basilikablad. Vispa samman dressingen och ringla över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top