Du behöver
- ca 400 g magert, benfritt fläskkött, t ex färsk skinka i skivor
- 3 msk japansk soja
- 1/2-1 msk olivolja
- 2 gula lökar, skurna i klyftor
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 liten burk (ca 200 g) ananasskivor i juice
- 2-3 msk vitvinsvinäger
- 3-4 msk tomatpuré
- 1-2 msk färsk ingefära
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1/2-1 tsk salt
- 2-3 krm mald svartpeppar
- 1 squash, ca 250 g
- 1 röd plus 1 grön paprika
- 1-2 msk maizenaredning för ljusa såser
Gör så här
1
Skär köttskivorna i breda strimlor och lägg i en skål. Häll på soja och rör om. Bryn köttstrimlorna lätt i olja i en låg, vid panna.
2
3
Lägg i lökklyftorna. Häll på buljong och juicen från ananasburken. Tillsätt vinäger, tomatpuré, ingefära, vitlök, salt och peppar. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter.
4
5
Skala squashen grönrandig, skär den i tjocka skivor, sedan i fjärdedelar och lägg i den sjudande pannan. Skär och tillsätt ananas i små bitar och urkärnade paprikor i breda strimlor. Låt det hela sjuda cirka 5 minuter till.
6
7
Rör till i lite maizenaredning och koka upp som hastigast så att rätten blir lite simmig.
8
9
Servera med nykokt ris.