Sötsyrlig panna nana memi

Du behöver ca 400 g magert, benfritt fläskkött, t ex färsk skinka i skivor 3 msk japansk soja 1/2-1 msk olivolja 2 gula lökar, skurna...


4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g magert, benfritt fläskkött, t ex färsk skinka i skivor
  • 3 msk japansk soja
  • 1/2-1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, skurna i klyftor
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten burk (ca 200 g) ananasskivor i juice
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1-2 msk färsk ingefära
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2-3 krm mald svartpeppar
  • 1 squash, ca 250 g
  • 1 röd plus 1 grön paprika
  • 1-2 msk maizenaredning för ljusa såser

Gör så här

1
Skär köttskivorna i breda strimlor och lägg i en skål. Häll på soja och rör om. Bryn köttstrimlorna lätt i olja i en låg, vid panna.

2

3
Lägg i lökklyftorna. Häll på buljong och juicen från ananasburken. Tillsätt vinäger, tomatpuré, ingefära, vitlök, salt och peppar. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter.

4

5
Skala squashen grönrandig, skär den i tjocka skivor, sedan i fjärdedelar och lägg i den sjudande pannan. Skär och tillsätt ananas i små bitar och urkärnade paprikor i breda strimlor. Låt det hela sjuda cirka 5 minuter till.

6

7
Rör till i lite maizenaredning och koka upp som hastigast så att rätten blir lite simmig.

8

9
Servera med nykokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top