Stekta tomater med halloumi och kalkon

Du behöver 4 bifftomater 250 g halloumiost svartpeppar 2 dl svarta oliver Kalkonspett: 400 g kalkonfilé 2 msk olja till stekning Marinad: 2 msk olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 4 bifftomater
  • 250 g halloumiost
  • svartpeppar
  • 2 dl svarta oliver
  • Kalkonspett:
  • 400 g kalkonfilé
  • 2 msk olja till stekning
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg dem på ett ugnsfast fat. Skär halloumiosten i centimeter-tjocka skivor och lägg dem ovanpå. Krydda. Ställ in fatet i ugnen i 15-20 minuter eller tills osten fått färg och börjar smälta. Strö över oliver. Skär kalkonfilén i strimlor. Blanda olja, soja och kryddor. Vänd ner kalkonstrimlorna i marinaden, låt ligga minst 30 minuter. Trä dem på spett. Hetta upp lite olja i en panna. Stek spetten några minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta. Servera till de stekta tomaterna med halloumi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top