Läsar-recept

Tsatsiki från Tessaloniki

Du behöver 1 liter yoghurt naturell (OBS! Ej mild) 1/2 dl olivolja 1 bit, ca 15 cm färsk skalad gurka 2-3 pressade vitlöksklyftor 1/2 knippe...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter yoghurt naturell (OBS! Ej mild)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 bit, ca 15 cm färsk skalad gurka
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 knippe hackad färsk dill
  • 1/2-1 tsk salt

Gör så här

1
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter över natten. Det som blir kvar ska vara en tjock pasta som du kan rulla ur pappersfiltret och nästan hålla i handen.

2

3
Hacka gurkan i små tärningar. Blanda yoghurten med olivolja, gurkhacket, dillen, vitlöken och smaka av med salt. Tsatsikins smidighet ökar du genom att tillsätta lite mer olja om du vill. Låt stå och dra i någon timme i kylskåpet.

4

5
Passar som entrérätt med bröd och oliver, till allt grillat, både kött och fisk.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top