Läsar-recept

Zorba-biffar

Du behöver 500 g lammfärs 1 dl crème fraiche 1 ägg 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 dl hackad persilja, timjan och rosmarin 1 tsk salt 1-2...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad persilja, timjan och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 msk smör eller margarin

Gör så här

1
Blanda all ingredienserna till en jämn färs. Rulla biffar stora som järpar ungefär. Stek i matfettet i en stekpanna, inte för länge – då blir de torra.

2

3
Servera de läckra, medelhavsinspirerade biffarna till kokt-, friterad-, klyft- eller potatismos samt med en blandad sallad. Sås behövs inte eftersom biffarna är så smakrika och saftiga.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top