Rödbetssoppa

Du behöver 400 g färska rödbetor 2 st gula lökar 2 st morötter 1 st klyfta vitkål (250 g) 2 msk smör 12 dl vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g färska rödbetor
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 1 st klyfta vitkål (250 g)
  • 2 msk smör
  • 12 dl vatten
  • 3 3/4 msk kalvfond eller grönsaksfond
  • 1.5 msk vinäger
  • salt grovmalen svartpeppar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • pepparrot nyriven

Att servera till: Grovt brytbröd

Gör så här

1
1. Skala rödbetor, lök och morötter. Skär allt utom en rödbeta i fina strimlor eller grovriv dem.

2
2. Strimla vitkålen.

3
3. Fräs det finskurna i matfett i en gryta. Häll på vatten och fond och låt sjuda under lock på svag värme tills strimlorna är mjuka, 20-30 minuter.

4
4. Riv den sista rödbetan och rör ner i soppan.

5
5. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.

6
6. Servera soppan med en klick crème fraîche med nyriven pepparrot på och en bit bröd.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.
Obs! Soppan är lika god varm som kall. Vad som passar bäst beror på stämning och väder. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top