Torsk i savoykål

Du behöver 0.5 st savojkål 1 st citron skal och saft 0.5 st röd paprika 0.5 st paprika gul 0.5 dl olivolja 2 msk kapris...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st savojkål
  • 1 st citron skal och saft
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st paprika gul
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • salt och peppar
  • 600 g torskrygg eller 800 g torsk med ben i fina portionsbitar
  • dill
  • 1 st citron till garnering

Gör så här

1
Finstrimla kålen. Riv citronen och finhacka paprikorna.

2
Värm oljan i en tjockbottnad gryta eller traktörpanna. Fräs kålen, paprikorna och citronskalet mjuka utan att de tar färg. Tillsätt citronsaft, kapris och smaka av med salt och peppar.

3
Koka torsken försiktigt i saltat vatten.

4
Fördela grönsakerna på tallrikarna och lägg fisken ovanpå.

5
Servera med kokt potatis, dill och citron.


Kommentar:
Ett recept ur “Maten från Havet” (ICA Bokförlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top