Du behöver
- 0.5 st savojkål
- 1 st citron skal och saft
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st paprika gul
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk kapris
- salt och peppar
- 600 g torskrygg eller 800 g torsk med ben i fina portionsbitar
- dill
- 1 st citron till garnering
Gör så här
1
Finstrimla kålen. Riv citronen och finhacka paprikorna.
2
Värm oljan i en tjockbottnad gryta eller traktörpanna. Fräs kålen, paprikorna och citronskalet mjuka utan att de tar färg. Tillsätt citronsaft, kapris och smaka av med salt och peppar.
3
Koka torsken försiktigt i saltat vatten.
4
Fördela grönsakerna på tallrikarna och lägg fisken ovanpå.
5
Servera med kokt potatis, dill och citron.
Ett recept ur “Maten från Havet” (ICA Bokförlag).