Musselkok och dillsmörsås

Du behöver 2 gula lökar, finhackade olivolja 6 dl vitt vin 4 dl vatten 2 kg färska blåmusslor, tvättade och kontrollerade Dillsmörsås: musselspadet 400 g...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar, finhackade
  • olivolja
  • 6 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 kg färska blåmusslor, tvättade och kontrollerade
  • Dillsmörsås:
  • musselspadet
  • 400 g smör
  • saft från citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g färsk dill

Gör så här

1
Fräs löken mjuk i olivolja. Tillsätt vin och vatten. Låt koka upp. Lägg i musslorna. Lägg på lock och låt koka ca 5 minuter.

2
Ta upp musslorna och låt dem svalna.

3
Spar spadet. Plocka musslorna ur skalen.

4

5
Så här gör du såsen:

6
Reducera (koka ihop) musselspadet till hälften. Klicka i smöret under vispning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Mixa fint med dillen strax före serveringen.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Rimmad ångpocherad torskrygg
med pytt på kålrot, salladslök och blåmusslor. Dillsmörsås och
mandelpotatissufflé av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top