Läsar-recept

Rundbrödet

Du behöver 5 dl mjölk 1 paket (50 g) jäst 2 msk honung 1 msk olja 1/2 dl linfrö 1/2 dl solrosfrö 2 dl vetekli...


2 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 1 paket (50 g) jäst
  • 2 msk honung
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 2 dl vetekli
  • ca 10 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • örtsalt
  • linfrön och solrosfrön

Gör så här

1
1. Ljumma mjölken till 37°C .

2
2. Smula jästen och häll mjölken över. Rör tills jästen löst sig.

3
3. Blanda i honung, olja, linfrö, solrosfrö, vetekli och vetemjöl.

4
4. Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin. Låt jäsa ca 1 timme.

5
5. Baka ut degen till 2 runda limpor. Låt limporna jäsa på plåt ca 30 minuter.

6
Sätt här ugnen på 200°C så att den hinner bli varm innan bröden ska gräddas.

7
6. Pensla bröden med ägg. Strö över lite örtsalt och frön.

8
7. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

9
8. Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top