Lingonpaj

Du behöver Mördeg: 150 g smör eller margarin 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 1 st ägg Fyllning: 3 st ägg 1.5 dl socker 1...


8 portioner

Du behöver

Mördeg:

150 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ägg

Fyllning:

3 st ägg
1.5 dl socker
1 st kesella
1 dl crème fraîche
1 st vaniljstång delad och skrapad
citron Rivet skal av 1
3 dl lingon frysta

Tillbehör:

2 dl crème fraîche till vispning

Gör så här

1
Börja med att göra degen. Blanda matfett, mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen.

2
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Kavla ut den på ett mjölat bakbord och klä en pajform, ca 28 cm i diam.

3
Rör samman ägg, socker, kesella, crème fraiche, citronskal och vaniljfrön. Fyll pajskalet med frysta lingon och slå smeten över. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.

4
Serveras med vispad crème fraiche.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Hus & Hems köksfest med recept av Leila Lindholm. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top