Pesto

Du behöver 1 kruka basilika 0.5 dl pinjenötter valnötskärnor eller skållad mandel 2 st vitlöksklyftor 0.5 tsk salt 1.5 dl olivolja 1 dl parmesanost riven...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka basilika
  • 0.5 dl pinjenötter valnötskärnor eller skållad mandel
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost riven
  • vatten Ev. 1-2 msk

Gör så här

1
Blanda basilika, nötter, skalad vitlök och salt i matberedare eller mixer.

2
Tillsätt oljan lite i taget. Blanda till sist i osten. Späd eventuellt med vatten.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Hus & Hems måltid “Serverat på nya fat”. För fler recept klicka på länkarna.
(Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Lysozym E1105.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top