Du behöver
- 3.5 msk ströbröd
- 1 dl grädde
- 500 g köttfärs (hälften kalv eller nöt, hälften fläsk)
- 2 st ägg
- 1 st lök mellanstor gul
- 1 tsk salt
- 1 krm socker
- 2 msk vitpeppar hel krydd-, svart och
- smör eller margarin
Gör så här
1
<LI>Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt stå och svälla i ca 10 min. Arbeta i färs och ägg.
2
<LI>Skala och riv löken och tillsätt den. Tillsätt salt och socker. Stöt 2-3 korn vardera av pepparsorterna i en mortel och tillsätt smeten.
3
<LI>Trilla köttbullarna – det räcker till ca 30 st. Bryn matfettet i pannan och stek dem försiktigt i olika omgångar. Jag sköljer alltid ur pannan efter varje stekomgång så att inga brända rester finns kvar i pannan. Det är dessutom viktigt att successivt sänka värmen, köttbullarna får inte bli brända, bara gyllenbruna.
Det här receptet ingår Hus & Hems inredare Helena Rääfs robusta höstmiddag. För fler recept klicka på länkarna.