Mejillones en escabeche (musslor i marinad)

Du behöver 1 st musslor stor burk 0.5 dl olivolja 1 st vitlöksklyfta 1 st lagerblad 0.5 tsk paprikapulver salt och nymalen svartpeppar 0.5 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st musslor stor burk
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl vitvinsvinäger

Gör så här

Låt musslorna rinna av i ett durkslag. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Skala vitlöksklyftan och mosa den med sidan av ett knivblad. Lägg den i kastrullen med kryddorna och låt den koka i oljan en liten stund tills den precis får en gyllene ton. Ta då upp den och kasta den samt lagerbladet. Låt oljan svalna och vispa i vinägern. Slå marinaden över musslorna, låt dem dra till sig smakerna i kylen en timme före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top