Potatisomelett med persilja

Du behöver 2 stora potatisar i små tärningar 1/2 dl olivolja 3 ägg 2 msk mjölk 1 msk riven lagrad ost salt och nymalen svartpeppar...


8 portioner

Du behöver

  • 2 stora potatisar i små tärningar
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk riven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl strimlad bladpersilja

Gör så här

Hetta upp oljan och fräs potatistärningarna färdiga tills de fått färg. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg, mjölk och ost med salt och peppar. Vänd i potatisen och persiljan och stek omeletten i en liten panna på svag värme. När den stelnat i botten vänder du den med hjälp av en tallrik och steker den klar på andra sidan. Låt svalna och skär i tårtbitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top