Du behöver
- 1 pkt jäst 50 g
- 2 msk honung
- 12 dl Ljummet vatten
- 4 msk olivolja
- 1 dl örtkrydda t ex rosmarin, oregano, timjan
- 8 tsk salt
- 24 dl vetemjöl
- grovsalt till ovansidan
Gör så här
1
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en lös deg.
2
2. Jäs ca en timme i en övertäckt bunke och häll sedan ut degen på oljesmord plåt. Platta till degen mycket lätt med olivolja på händerna.
3
3. Strö lite gourmet- eller grovsalt över ytan.
4
4. Grädda ca 20 minuter i varmluftsugn i 220 grader. Tiden kan variera något i annan ugn.
Den här satsen räcker till cirka 20 personer. Ät brödet färskt, det blir gammalt tills i morgon. Satsen kan halveras och det som blir över går utmärkt att frysa i portionsbitar.
Anna Karin Delin, Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal, är anvarig för receptet.