Focaccia

Du behöver 1 pkt jäst 50 g 2 msk honung 12 dl Ljummet vatten 4 msk olivolja 1 dl örtkrydda t ex rosmarin, oregano, timjan...


20 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst 50 g
  • 2 msk honung
  • 12 dl Ljummet vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl örtkrydda t ex rosmarin, oregano, timjan
  • 8 tsk salt
  • 24 dl vetemjöl
  • grovsalt till ovansidan

Gör så här

1
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en lös deg.

2
2. Jäs ca en timme i en övertäckt bunke och häll sedan ut degen på oljesmord plåt. Platta till degen mycket lätt med olivolja på händerna.

3
3. Strö lite gourmet- eller grovsalt över ytan.

4
4. Grädda ca 20 minuter i varmluftsugn i 220 grader. Tiden kan variera något i annan ugn.


Kommentar:
Den här satsen räcker till cirka 20 personer. Ät brödet färskt, det blir gammalt tills i morgon. Satsen kan halveras och det som blir över går utmärkt att frysa i portionsbitar.

Anna Karin Delin, Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal, är anvarig för receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top