Ugnslagat lamm med potatiskaka

Du behöver 1 kg lammsadel smör eller olja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Potatiskaka: 10 st potatis olivolja 1 tsk salt 1.5 krm svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammsadel
  • smör eller olja
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Potatiskaka:

10 st potatis
olivolja
1 tsk salt
1.5 krm svartpeppar

Grönsaksröra:

500 g aubergine
500 g squash
4 st tomater
2 st paprikor
1 st gul lök
1 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
salt
svartpeppar

Örtolja:

1.5 st vitlöksklyftor
örter (bladpersilja, gräslök och basilika exempelvis)
1/4-1 dl olivolja

Gör så här

1
Lammet:

2
1. Bena ur köttet. Putsa. Bryn runt om. Salta och peppra.

3
2. Sätt in lammet i 80 graders ugnsvärme. Låt tillaga tills köttets innetemperatur är 58 grader. Låt köttet vila inlindat i smörgåspapper.

4
3. Skiva köttet och servera med potatiskaka, grönsaksröra och örtolja.

5
Potatiskakan:

6
1. Riv den skalade potatisen. Bred ut den i oljad varm stekpanna. Salta och peppra.

7
2. Vänd kakan med hjälp av lock eller tallrik när den fått färg. Stek på andra sidan tills potatisen känns mjuk (15-20 minuter).

8
Grönsaksröran:

9
1. Tärna grönsaker och löksorter.

10
2. Fräs i olja. Salta och peppra.

11
Örtoljan:

12
1. Kör vitlök och örtkryddor i mixer.

13
2. Tillsätt oljan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top